Sari la conținut
Prima pagină » Specialiști

Specialiști

Dacă e să dai de un necaz atunci când vrei să îți construiești o casă din materiale naturale – și vrei să apelezi la specialiști – atunci primul va apărea foarte repede. Asta pentru că ai nevoie de arhitect, ai nevoie (eventual) de un consultant sau asistent pe șantier sau, chiar de o echipă.

Sunt foarte puțini sau deloc. Ești mai norocos dacă te simți pregătit să conduci tu șantierul. Adică tu comanzi, tu execuți și te ajută familia sau/și prietenii. În cazul ăsta scapi de un stres. Personal mă bucur de de astfel de cazuri dar știți, unii s-ar putea să ne sară în cap : „cum să-ți construiești o casă fără să mergi la un arhitect, fără să ai proiect?” …„nu primești autorizație!”……. Aici ne-am propus să venim în ajutorul celor care totuși aleg, își propun să lucreze cu…specialiști.

Totuși, recomandarea noastră este să luați în calcul implicarea unor specialiști, chiar dacă, în construirea unei case ecologice, poate fi una dintre cele mai dificile etape. Specialiștii care te pot ajuta la construirea unei case ecologice, sunt consultantarhitectechipă și eventual un asistent pe șantier. Consultantul în domeniul construcțiilor ecologice vă poate ajuta la alegerea terenului, alegerea design-ului, alegerea materialelor si al solutiilor ecologice ideale, organizare de santier, etc. (Vezi detalii) Echipa cu construcția propriu zisă. Asistentul este omul care să stea cu muncitorii pe șantier și să le arate practic etapele necunoscute de aceștia. În cazul în care te simți suficient de informat și pregătit pentru a-ți construi singur (cu familia sau prietenii) casa, poți scoate din ecuație consultantul, asistentul și echipa. Astfel vei putea economisi o cantitate substanțială de bani. Am scris separat despre costurile unei case din baloți de paie! Dacă te poți lipsi de o anumită categorie de specialiști, recomandarea mea este să nu eviți cel puțin o discuție cu un arhitect. Un proiect, un plan bine gândit poate ajuta foarte mult la construcția unei case. Pe de altă parte sunt toate șansele ca arhitectul să scoată din mânecă câteva detalii tehnice pe care nu le-ai avut în vedere. Chiar dacă nu se predă la școli despre casele din baloți de paie, sunt deja câțiva arhitecți care, din pasiune, și-au însușit suficiente informații folositoare. Să nu uităm faptul că și Legislația în vigoare, ne obligă să avem un proiect pentru obținerea autorizției de construcție. Puteți alege dintre arhitecții menționați pe pagina Arhitecți.

Dacă tu ești o persoană care își dorește să lucreze în acest domeniu sau cunoști pe cineva care face acest lucru, te rog să ne anunți prin e-mail (contact@colibaverde.ro) sau pe FORUM și îl vom recomanda.