Sari la conținut
Prima pagină » Detalii tehnice

Detalii tehnice

Îmi place să spun deseori, faptul că, construirea unei case (de orice fel) ar trebui să fie o bucurie, o sărbătoare pentru cel care o construiește, pentru familia acestuia. Este o etapă importantă în viața unui om, al unei familii. Sincer, sunt convins că dacă alegem să construim o casă ecologică, avem mai multe șanse să ne bucurăm de construcția propriei case decât dacă am alege varianta….hai să-i zic simplu, consumeristă!

Alegând să construim ecologic, din materiale și soluții naturale locale, avem mai multe opțiuni. Majoritatea tehnicilor simple și ieftine (mai la îndemâna oamenilor) sunt casele din lut…cu diferite tehnici. Să alegi să construiești o casă din baloți de paie nu este neapărat mai greu dar este foarte sigur că este puțin mai tehnic decât să cosntruiești o casă cu saci umpluți cu pământ sau „cob” de exemplu. Dacă vrei să te bucuri de procesul de construcție al unei case din baloți de paie, dacă vrei ca la final să ai o casă trainică, bine făcută recomand să acorzi mai mult timp pregătirii. Casele din baloți de paie sunt mai tehnice și necesită mai multă atenție la unele detalii.

Este important cum alegi baloții de paie. Apoi (sau împreună cu alegerea baloților de paie) este important ce fel de structură alegi. Cu structura autoportantă ieși mai ieftin dar, nu primești autorizație, cu „Greb” e simplu dar ei recomandă ciment în tencuială, cu panouri prefabricate ești domn dar, te costă,etc…. Este bine să înveți din timp, în funcție de structura aleasă, cum vei presa baloții de paie, cum îi pregătești pentru tencuit. Trebuie să te asiguri că faci totul bine și umezeala excesivă nu îți va afecta pereții din paie. Deși nu cred că este un pericol real, poate preferi să iei măsuri din timp pentru a preveni invazia rozătoarelor. O problemă reală, o provocare poate fi găsirea specialiștilor. Și dacă optezi să lucrezi cu echipă, arhitecți vei da destul de repede de…necaz.

Stă departe de mine gândul de a vă speria (și nici nu e cazul) dar, prefer să vă avertizez că totuși, detalii la care trebuie să fiți atenți, sunt destule.

Ei, pe acest portal, pas cu pas, mi-am propus să scriu detaliat despre cât mai multe astfel de detalii, de posibilele probleme ce pot apărea și soluționarea acestora. Vă invit să vă luți doza de informații pe site și dacă nu ați găsit informația căutată scrieti-ne pe adresa de e-mail : contact@colibaverde.ro sau întrebați pe FORUM (grup facebook).