Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Galerie foto : Termoizolarea unei case din lemn cu plăci de paie

Galerie foto : Termoizolarea unei case din lemn cu plăci de paie

Sistemul de termoizolații format din plăci de paie presate și cusute au apărut pe piața materialelor de construcții naturale în anul 2022.

Produsul fiind inventat și fabricat în Ungaria, deocamdată foarte puțini s-au încumetat să-l aleagă pentru termoizolarea propriilor case, chiar dacă acest produs are nenumărate avantaje, dar probabil cel mai important este chiar prețul acestuia față de alte sisteme de termoizolare naturale, prefabricate de pe piața din România.

Pe site-ul oficial al produsului puteți citi de ce acesta este considerat una dintre cele mai ieftine soluții în acest domeniu, chiar dacă deocamdată se fabrică în țara vecină.

Tot pe site-ul oficial, puteți vedea un video cu montarea acestor plăci, însă în cele de mai jos, atașăm o galerie foto cu o lucrare recentă, în județul Cluj.

Termoizolarea unei case din lemn cu plăci de paie

Ținutul Călatei situat în partea vestică a județului Cluj este relativ aproape de Ungaria, astfel, înțelegând avantajele sistemului, beneficiarului i-a fost la îndemână să aducă acest produs și să își termoizoleze casa.

Fiind vorba de o construcție specific zonei, și anume o casă din grinzi de lemn de 12 cm grosime, a ales să termoizeloze cu două straturi de plăci de paie cu grosime de 20 de cm (10+10 cm).

Înainte de aplicarea sistemului de termoizolare, golurile dintre grinzi au fost umplute cu lut, iar acolo unde au fost denivelări în perete, s-a tencuit inainte de termoizolare, pentru a obține o suprafață cât mai plană. Un aspect important la aplicarea oricărui tip de termoizolare.

Pentru prinderea plăcilor s-a folosit șuruburi de lemn cu lungimi adecvate și rozete de polistiren. Finisarea plăcilor s-a făcut în mod simplu, cu tencuială de var tradițională, preparată la fața locului din var pastă, nisip și apă (vezi detalii despre tencuiala de var AICI ).

Aplicarea și finisarea plăcilor de paie a fost efectuată de o echipă din județul Covasna, aceștia fiind implicați în renovarea completă al acestei case.

În ceea ce privește plăcile de paie, detalii tehnice, despre preț sau răspunsuri la întrebări frecvente găsiți pe site-ul oficial.

De asemenea, poți vedea pe viu plăcile de paie la atelierul dedicat caselor din baloti de paie (încă 5 locuri disponibile)

Galerie foto : Termoizolarea unei case din lemn cu plăci de paie :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *