Sari la conținut
Prima pagină » Instalații electrice

Instalații electrice

Deși circulă multe mituri sau temeri printre cei care nu cunosc exact conceptul de casă din baloți de paie, instalațiile electrice nu trebuie să difere cu nimic față de cele din casele obișnuite. Nu trebuie să se ia măsuri de siguranță mai drastice decât la o casă obișnuită.

În primul rând, pornind din faptul că, într-o casă ecologică (materiale naturale, eficientă energetică, etc .) se recomandă materiale naturale cu masă termică , pereții interiori se tencuiesc cu 2-3 cm de tencuiala de lut (sau var). De asemenea, deseori, pereții despărțitori se construiesc chiar din lut.

Lutul fiind compus din nisip (agregat) și argilă (liant), este un meterial care nu arde, ba mai mult, la temperaturi ridicate se încălzește.

Tocmai de asta, este chiar indicat, că firele electrice să fie aplicate („trase”) imediat după primul strat de tencuială, care poate avea chiar și un centimetru grosime. Ulterior, firele vor fi astupate cu un alt strat de tencuială, tot cam de 1 cm grosime.

Cum fixez dozele?

În primul rând și în mod normal aproape fiecare casă din baloți de paie are o structură de lemn. Dozele in care se montează prizele sau întrerupătoarele se vor prinde pe această structură de lemn.

Dacă te întrebi -si pe bună dreptate-cum montezi doza dacă in locul dorit nu este structură de lemn, doar paie, trebuie să știi că există o soluție practică, simpla și chiar naturală. Astfel : se ia o grindă lungă de aproximativ 40 cm, cu dimensiunea de maximum 10×10 cm, se ascute și se bate în perete, printre firele de paie….cu partea ascuțită spre exterior. Pe capătul de grindă rămasă la vedere in interior, se poate prinde doza cu un șurub.