Ecococon – Case moderne din paie

Se știe deja, că în România, casele construite din baloți de paie au din ce în ce mai mare căutare. Oamenii se interesează, își construiesc case din baloți de paie. Dar, totuși pentru mulți construirea unei case din materiale naturale ar însemna un pas înapoi în trecut și acest lucru îi determină să renunțe la ideea de a construi o casă ecologică. Pe de altă parte nu orice tip de casă s-ar potrivi în mediul urban, sau tocmai din cauza neîncrederii unele proiecte nu ar primii autorizații de construcție. Toate acestea se schimbă atunci când avem posibilitatea de a construi o casă ecologică, cu soluții moderne, certificate, recunoscute la nivel European, cifre și date concrete în ceea ce privesc materialele folosite și comportamentul acestora. Această soluție vine de la compania Lituaniană Ecococon, acum reprezentată și în România.

Constructiile sustenabile iau avant.

Pentru ca cerinta de solutii sustenabile este in crestere, se cer solutii verificate, usor de aplicat pe santier si care pot sustine imaginatia creativa a arhitectului. Panourile de paie Ecococon sunt in centrul unui astfel de sistem care indeplineste cerintele estetice, de sanatate si eficienta energetica folosind materiale naturale din surse regenerabile.

ECOCOCON este un sistem modular de constructii care se adapteaza necesitatii creative a arhitectilor si usureaza munca constructorilor. Asamblarea usoara, elementele foarte precise cu toleranta de +/-2mm si conceptul “all in one” (Element structural si izolatie) face ca acest sistem sa fie o solutie eficienta si din punct de vedere a timpului si a costului pentru toti cei implicati in procesul de constructie.

Panourile ECOCOCON sunt construite 99% din resurse de materiale locale regenerabile, precum paiele si lemnul. Prin aplicarea la interior a tencuielei de lut sau a varului hidraulic direct pe paie, cat si pe stratul exterior al panourilor din lana de lemn, se realizeaza un sistem de constructie complet ecologic.

Click aici pentru detaliile tehnice

Interiorul: doar din materiale naturale

Folosirea materialelor naturale, precum vopsele si uleiuri lipsite de emisii VOC asigura un climat sanatos si durabil. Pentru a denumi doar cateva, noi recomandam: fibrele de canepa, lana, celuloza sau fibrele de lemn pentru o izolatie suplimentara, diferite tipuri de lemn sau linoleum natural pentru finisarea pardoselilor sau a tavanelor, tencuieli si finisaje de lut sau var hidraulic in toate culorile si structurile. Sistemele Tedalakt sau altele similare au fost folosite de Romani in baile lor luxoase si pot fi folosite pentru impermeabilizarea peretilor din bai sau pentru a crea pardoseli incredibile.
De asemenea lutul alb poate fi folosit pentru a obtine suprafete decorative fantastice. Astfel de finisaje pot fi obtinute doar cu materiale naturale.

Click aici pentru galeria foto Ecococon
 
  
Eficienta energetica maxima

Cu o valoare U- atat de joasa 0,11 W/(m2K) este suficient sa incalziti casa doar cu o soba mica (sau cu orice alt mic sistem de incalzire) o data pe zi, iar in mod obisnuit, sistemul de incalzire va functiona 4 luni, din noiembrie in februarie… si vor fi chiar zile de soare pe parcursul iernii cand casa se va incalzi singura!
Detaliile sunt gandite pentru a obtine valori optime de izolatie si punti termice minime (optimal thermal bridge values). Nu minimalizam doar pierderile de caldura, ci asiguram in plus un climat excelent fara riscul dezvoltarii mucegaiurilor sau deteriorarii constructiei din cauza condensului ori acumularii de umiditate.
Panourile noastre nu doar economisesc si conserva energia si caldura, dar si au o amprenta energetica foarte mica (continut de energie primara initiala). Productia de panouri Ecococon utilizeaza cantitati mici de energie si materiale rapid regenerabile. Pana si continutul de lemn este minimalizat.

Resurse disponibile

Va putem furniza resurse pentru a incepe imediat proiectarea caselor frumoase din materiale naturale pe standardul Casei Pasive.
Ghiduri – Un ghid pentru client.
Grafice si informatii (caracteristici, rezistente structurale, livrare si asamblare).
Informatii tehnice – Certificate
– Schite ale panourilor si detalii.
– Fizica constructiei
-Manualul Casei pasive Ecococon.
– Detalii de optimizare a puntilor termice cu calculatiile Psi si calculatiile WUFI pentru solutiile de etanseitate la aer.
Marketing – Website in limba nativa.
– Prezentari video si Powerpoint ale asamblarii.
Studii de caz si experienta clientilor.